Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Επένδυση μαρμάρου, γρανίτη, πέτρας σε τζάκι – Επένδυση πλακιδίων ή/και ψηφίδας σε πισίνα και τζακούζι



Σε περίοδο κρίσης... είμαστε για τέτοια; Φυσικά!!! Ειδικά σε περιόδους κρίσης, μια ανανέωση κάνει καλό και στην οικονομία (για όσους ενδιαφέρονται για το κοινό καλό) και στην ψυχολογία μας αν μας ενδιαφέρει το προσωπικό μας όφελος, αλλά και στην τσέπη μας, αφού κατά πάσα πιθανότητα και οι τεχνίτες θα μας δώσουν οικονομικότερες προσφορές και τα υλικά που θα χρτειαστούμε μπορούμε να τα βρούμε σε καλύτερες τιμές, ή καλύτερο διακανονισμό απ’ ότι πριν μερικά χρόνια.



Ήρθε η ώρα λοιπόν να αποφασίσετε να βάλετε αυτό το τζάκι στο εξοχικό σας που όλο το αναβάλλετε και να του κάνετε μια επένδυση με πέτρα, ή μάρμαρο, ή γρανίτη. Καλή ιδέα να φτιάξετε και έναν πάγκο – αποθηκευτικό χώρο δίπλα του, επενδεδυμένο και αυτόν με το υλικό που επιλέξατε και για το τζάκι σας. Εδώ είμαι εγώ για να σας συμβουλέψω ή και να σας προτείνω ιδέες και υλικά και φυσικά να κάνω και την κατασκευή - τοποθέτηση.



Αν το τζάκι και η θαλπωρή του δε σας ικανοποιούν ως ανανέωση του χώρου σας, ή δεν είναι στα σχέδιά σας, το καλοκαίρι είναι εδώ!!! Τι θα λέγατε για μία πισίνα; Αυτό είναι σαφώς πιο προχωρημένο σχέδιο, αλλά σίγουρα θα ανανεώσει και θα αναβαθμίσει ριζικά και εσάς και το χώρο σας. Διαλέξτε με προσοχή το χώρο που θα τη στήσετε, ώστε να μπορείτε να τη χαίρεστε και οπτικά και ουσιαστικά και κάντε τη διαμόρφωση του και την επιλογή των υλικών σας, ανάλογα με τις ανάγκες σας, αλλά και με σεβασμό στο περιβάλλον. Έτσι θα έχετε ένα αισθητικά όμορφο αποτέλεσμα που θα εντάσσεται ομαλά στον περιβάλλοντα χώρο. Προσοχή χρειάζεται η κατασκευή της ειδικά μετά τα μπετά, ώστε να γίνει σωστή στεγανοποίηση και στη συνέχεια αν έχετε αποφασίσει να την ντύσετε με πλακάκια να διαλέξετε από αυτά που είναι ειδικά για πισίνες. Το ίδιο ισχύει και για τις ψηφίδες (ειδικές κρυστάλλινες). Σχέδια και χρώματα υπάρχουν αρκετά. Φυσικά και εδώ η επιλογή του κατάλληλου έμπειρου τεχνίτη (πλακά), που θα πάρει σωστές αλφαδιές, θα δώσει σωστές ρήσεις όπου χρειάζεται (στην πισίνα και στην υπερχείλιση) και θα χρησιμοποιήσει τις κατάλληλες κόλλες (ελαστικοποιημένες) και αρμόστοκους (εποξειδικούς) θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο να έχετε μια λειτουργική, άρτια αισθητικά πισίνα με μακρά διάρκεια ζωής. Επιπλέον μπορείτε αν θέλετε να σχεδιάσετε ή να διαλέξετε κάποιο έτοιμο σχέδιο και με χρήση ψηφίδας για πισίνες να πείτε στον πλακά σας (δηλαδή εμένα!) να σας το φτιάξει. Έτσι θα έχετε κάνει την πισίνα σας μοναδική!



Τώρα αν τζάκι και πισίνα δε θέλετε ή έχετε, τι θα λέγατε για ένα Jacuzzi;Θα είναι μια μορφή ανακάινισης του μπάνιου σας, ανανέωσης του χώρου σας, και αναζωογόνησης δικής σας!!! Ειδικά αν έχετε τη δυνατότητα να το εντάξετε σε ένα διαφορετικό δωμάτιο (εκτός από το μπάνιο) ή και εξωτερικά και η κατασκευή του να γίνει με δομικά υλικά και σε σχέδιο και διαστάσεις που εσείς θέλετε (πχ. οκταγωνικό 3Χ3 μ.) και με επένδυση ανάλογη με αυτή μιας πισίνας (πχ. ψηφίδες σε 2-3 αποχρώσεις του μπλε) τότε σίγουρα θα απολαύσετε αξέχαστες στιγμές χαλάρωσης και το προσωπικό σας spa!!!



(Φωτογραφία: Ένα μαντεμένιο τζάκι με λιτή επένδυση γρανίτη ώστε να ταιριάζει με τα μαύρα μάρμαρα του δαπέδου)