Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Τιμές τοποθέτησης πλακιδίων



Αυτό που ενδιαφέρει κάθε πελάτη και είναι αναπόφευκτα ένας σημαντικός παράγων που θα επηρεάσει το αν θα αναλάβω την τοποθέτηση πλακιδίων στο χώρο του ή όχι, είναι η τιμή τοποθέτησης πλακιδίων που θα του δώσω.

«Πόσο πάει το μέτρο μάστορα;» Είναι η κρίσιμη ερώτηση όχι μόνο για όποιον θέλει να βάλει πλακάκια, αλλά γενικότερα. Στη δύσκολη εποχή που ζούμε, όσο κι αν επιθυμούμε την ποιοτική εργασία ή το ποιοτικό προϊόν, οι συνθήκες πολλές φορές μας αναγκάζουν να κάνουμε «εκπτώσεις» όχι μόνο στις τιμές αλλά και στις απαιτήσεις μας...



Λοιπόν, τιμές για την τοποθέτηση πλακακιών δεν μπορεί να δοθούν και να είναι ακριβείς, αλλά μπορεί να δοθεί ένα εύρος τιμών. Αυτό, γιατί άλλη τιμή θα δώσω για μια μεγάλη δουλειά πολλών μέτρων (πχ σε οικοδομή πολλών διαμερισμάτων) και άλλη για ένα μερεμέτι (πχ δέκα ξεκολλημένα πλακάκια). Άλλη τιμή έχει η τοποθέτηση πλακιδίων σε δάπεδα, άλλη η τοποθέτηση σε τοίχο. Επίσης παίζει ρόλο και το είδος του πλακακιού (αν έχει δυσκολία στην τοποθέτηση ή δεν είναι όλα ίσα πχ. β΄διαλογής), το μέγεθός του, ο τρόπος τοποθέτησης και άλλοι παράγοντες. Πχ. άλλη τιμή θα δοθεί για ένα μπάνιο που θα το σοβατίσω εγώ και θα βάλω τα πλακάκια κολλητά, άλλη για ένα κακοσοβατισμένο που θα μου φάει την ψυχή (μαζί με μπόλικη κόλλα) για να το φέρω στα ίσα του και άλλη τιμή για μπάνιο που θα τοποθετηθούν τα πλακάκια με λάσπη. (για τα λασπωτά πλακάκια όμως, θα μιλήσω σε επόμενη ανάρτηση)



Όπως προείπα λοιπόν, δεν μπορεί να δοθεί ακριβής τιμή μέσω διαδικτύου γιατί η κάθε περίπτωση έχει τις δικές της ανάγκες, η κάθε δουλειά τα δικά της χαρακτηριστικά και ο κάθε πελάτης τις δικές του απαιτήσεις. Όμως σαφέστατα μπορεί να δοθεί ένα εύρος τιμών (τουλάχιστον για τις «μεγάλες» και συνήθεις δουλειές στις οικοδομές >500 τ.μ) που κυμαίνεται από 6-7 ευρώ το τετραγωνικό ως 10-12 ευρώ, αναλόγως της εργασίας και των δυσκολιών της.

Επίσης με διαφορετική τιμή χρεώνονται τυχόν σχέδια, ή ειδικές κατασκευές. Επίσης τοποθέτηση σοβατεπιών ή φάλτσα σε γωνίες ή κολώνες χρεώνονται με το τρέχον μέτρο και όχι με το τετραγωνικό.

Τέλος αν έχετε κάποια «μικρή» δουλειά ή κάποιο μερεμέτι, το πιο πιθανό είναι ο μάστορας να μη σας δώσει τιμή ανά μέτρο, αλλά μια συνολική τιμή πακέτο για όλη τη δουλειά, που συνήθως είναι υψηλότερη από ότι με χρέωση ανά μέτρο. Φυσικά, για να ξεφύγουμε από όλα αυτά τα "περίπου" και τα "ενδεικτικά" και να μιλήσουμε συγκεκριμένα, δε χρειάζεται, παρά να μου κάνετε ένα τηλεφώνημα και να μου πείτε περί τίνος πρόκειται, ώστε να λυθεί το μυστήριο των τιμών για τη δική σας ιδιαίτερη περίπτωση... :)

,

Ελπίζω με αυτή την ανάρτηση, να σας έδωσα μια ιδέα για τις τιμές τοποθέτησης πλακιδίων και για το τι να περιμένετε.



(Φωτογραφία: Κολλάνε τα πλακάκια στο ταβάνι; Ναι, αλλά θέλει τέχνη! Εδώ βλέπετε ψηφίδα 6Χ1,5 κολλημένη σε τοίχο και σε δοκάρι μπάνιου σαν να πρόκειται για ταβάνι. Διακρίνεται το παραθυρο αλουμινίου του μπάνιου.)